Check de autoweek.nl website

 • Back to Basics: Mini Cabrio
  true
  De dagen worden weer langer, de zon breekt steeds een beetje vaker door en de vogeltjes beginnen langzaam maar zeker weer te fluiten: de lente komt eraan! Er waren tijden dat de verkoopcijfers van cabriolets toen omhoog schoten, maar tegenwoordig worden de daklozen auto's maar weinig vertegenwoordigd in de Nederlandse prijslijsten. Bij Mini vinden we er nog eentje vanaf net geen € 30.000, een goede deal? Mini One Cabrio € 29.890 De Peugeots, Renaults en Volkswagens als cabrio vlogen je… Meer lezen »
 • Amazon investeert in Rivian
  true
  Het gerucht hing al even in de lucht, maar is nu dan door Rivian zelf bevestigd: Amazon investeert in het nieuwe auto merk. De eerste investering is gelijk geen kattenpis. Amazon steekt namelijk een schamele 700 miljoen dollar in het nieuwe automerk die daarmee aan de slag kan gaan met de ontwikkeling van zijn elektrische auto's. Autoland maakte afgelopen kennis met Rivian. Op de beursvloer van de Los Angeles Auto Show ontmoetten we de R1T. De elektrische pick-up vond tijdens… Meer lezen »
 • Ferrari komt nog dit jaar met V8 hybride
  true
  Dat geëlektrificeerde aandrijflijnen steeds vaker gemeengoed in autoland worden, is algemeen bekend. Nu lijkt het onmogelijke waar te worden, want nog dit jaar komt Ferrari met een hybride-aangedreven V8. Dat meldt Automotive News op basis van uitspraken van Ferrari's CEO Louis Camilleri. Volgens ingewijden zou Camilleri bevestigd hebben dat de aandrijflijn nog dit jaar wordt gepresenteerd. Bij Ferrari wordt binnenkort dus voor het eerst een elektromotor aan een V8 benzineblok gekoppeld. Michael Leiters, hoofd van Ferrari's technologische afdeling, verklaarde eerder… Meer lezen »
 • Puritalia Berlinetta naar Genève
  true
  De kleine fabrikant Puritalia Automobili brengt een nieuw model naar Genève: de Berlinetta. Puritalia Automobili laat een stel schimmige afbeelding waarop we de eerste lijnen van de Berlinetta zien, een tot 150 stuks gelimiteerde coupé die geheel volgens traditie van de fabrikant is doorspekt met verwijzingen naar klassieke Italianen uit de jaren vijftig en zestig. Volgens Puritalia heeft de Berlinetta een V8 in de neus die is gekoppeld aan een elektromotor die bij de achteras is gemonteerd. Het gecombineerd vermogen… Meer lezen »
 • Dít kost de DS 3 Crossback
  true
  DS heeft eindelijk prijskaartjes gehangen aan de DS 3 Crossback, de nieuwe compacte cross-over PSA en de eerste op het CMP-platform. In september vorig jaar werd de DS 3 Crossback aan de wereld voorgesteld. Die compacte cross-over is de eerste auto van Groupe PSA die op het samen met het Chinese Dongfeng ontwikkelde CMP-platform staat. Nu is bekend welke bedragen de Nederlandse importeur voor de auto wil ontvangen. DS levert zijn jongste model vooralsnog alleen met benzinemotoren. DS zet de… Meer lezen »
 • Cupra teast eerste 'eigen' model
  true
  We teasen deze week nog even lekker door, want ook Cupra kondigt een nieuw model aan. Het belooft het eerste model te worden dat specifiek voor het sportieve merk is ontwikkeld. Op 22 februari blaast Cupra het eerste kaarsje op de verjaardagstaart uit, want dan is het precies een jaar geleden dat het merk werd gelanceerd. Om dit jubileum te vieren, presenteert Cupra het eerste model dat specifiek voor het merk is ontwikkeld. Cupra nam tijdens de lancering vorig jaar… Meer lezen »
 • 'Ford en VW naderen deal zelfrijdende auto's'
  true
  Ford en Volkswagen (VW) naderen een akkoord over een samenwerking op het vlak van zelfrijdende auto's. De nu al door Ford gesteunde start-up op dat vlak Argo AI zou dan zo'n 4 miljard dollar waard zijn, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. In januari sloten Ford en Volkswagen al een deal voor samenwerking op het vlak van bedrijfsauto's. In 2023 zou de samenwerking voor beide bedrijven al bij moeten dragen aan de winst. In januari werd ook al een… Meer lezen »
 • Volgehangen Volkswagen e-Transporter naar Genève
  true
  Abt brengt een met spoilerwerk volgehangen versie van zijn e-Transporter mee naar de Autosalon van Genève. Abt-e is een afdeling van de Duitse tuner Abt die zich bezighoudt met het elektrificeren van auto's als de Volkswagen Caddy en Transporter. De e-Transporter zal in een opvallende outfit op de beursvloer van Genève staan. Het gevaarte staat niet alleen op fors 20-inch lichtmetaal, maar krijgt naast diverse opvallende spoilers en lipjes ook nog eens een groen-zwart stickerjasje aangemeten. Onderhuids vinden we een… Meer lezen »

Check de autoweek.nl website